Dressyrträning

Bakgrund och tidigare erfarenhet

Jag har arbetat med ridundervisning sedan jag var 16 år, till en början som vikarie på ridskola. Från år 2004 undervisade jag på heltid på den ridskola som jag drev utanför Stockholm. Därefter har en stor del av min tid tillbringats med gymnasielever på Göteborgs ridgymnasium och August Kobbs gymnasium, där jag arbetat som hästlärare. Från början av 2000-talet har jag även haft privata dressyrelever, och så småningom så vidareutbildade jag mig till C-tränare i dressyr. Numera har jag ett 30-tal fasta elever som jag undervisar på ett par olika anläggningar i Göteborgstrakten. Min dressyrdomarutbildning har gett mig en ännu bredare insikt i vad som krävs för att lyckas på tävlingsbanorna. Det i kombination med min pedagogikutbildning samt egna tävlingsmeriter (placeringar upp t o m MSV B) gör att jag kan hjälpa elever på olika nivåer att nå sina mål!

Vad är dressyr för mig?

Uttdrag ur intervju för nättidningen Hästliv.nu:

"För mig är det viktigaste med dressyren är att det ska vara ett utbildningssätt som främjar en ”god ridning”. Det kännetecknas av tillit, god kommunikation mellan häst, ryttare och tränare, arbetsvilja, glädje, lätthet och hållbarhet. Blir fokus på prestation för stort, är det lätt att man tappar de andra bitarna. Frågan om vilken form hästen ska gå i blir ofta den centrala frågan när man diskuterar dressyr. Där tycker jag att det viktigaste är att man ser till ekipagets utbildningsståndpunkt och dagsform, hästens exteriör samt vad syftet med träningen är. Bra träning har en tydlig röd tråd, man använder utbildningsskalan på rätt sätt och går tillbaka i denna då man stöter på problem.

Dressyrträning utförd på rätt sätt ger balans, styrka, smidighet, kontroll, hållbarhet och en bra bas att stå på då man vill utöva andra discipliner. Att kunna utföra dressyrmomenten med lätthet och mjuka hjälper gör det hela angenämare för både häst och ryttare. Jag tycker att all dressyr bör bygga på att man arbetar i samspel med hästen, inte pressar den att utöva rörelser för länge, för tidigt eller för hårt för att nå resultat. Det ska vara roligt för båda parter! Kommunikationen mellan häst och ryttare är den viktigaste delen, man måste ha tillräckligt med kunskap för att testa alternativa vägar till att nå målet istället för att ta i hårdare och pressa mer då det inte funkar. Det ska vara träningspass som både häst och ryttare ser fram emot, då håller hästen både mentalt och fysiskt för det vi ber den om och träningen blir rolig!"

 Läs hela artiklen här:

http://www.hastliv.nu/reportage/Hitta-ratt-i-dressyrdjungeln.aspx

Välkommen att kontakta mig för förfrågningar och bokningar!

Välkommen

Välkommen till hastiautbildning.n.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.